sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Vatkattu puolukkapuuro

Ensimmäistä kertaa pääsin tekemään puolukkapuuroa (ns. vispipuuro). Eikä se sittenkään ollut niin vaikeeta mitä olen aikaisemmin ajatellut.

Keittelin puolukat, jonka jälkeen se jäähdytettiin kylmäksi.

Jäähdytyksen jälkeen alettiin vatkaamaan puurosta kuohkeaa.

Valmis. Siitä tuli vaaleampaa kuin mitä oli alkuvaiheessa.

Tässä kuvassa näkee miten samalla ohjeella tehty mutta eri työvälineillä lopputulos on eri. Yleiskoneella tehty puuro maistuis kuohkeammalle kuin käsivatkaimella tehdyssä oli pieni kirpakka maku.

                                         10:lle

                                      1 l Vettä
                                    1,5 dl sokeria
                                    300g puolukkaa
                                  1,5dl mannasuurimoita
                                      1ml suolaa

                                       Valmistus:

1. laita vesi, sokeri ja puolukat kattilaan
2. keitä 10min
3. ripottele suurimot kiehuvaan veteen ja vatkaa voimakkaasti vispilällä.
4. keitä puuroa 10 min.
5. sekoita puuroon suola
6. jäähdytä puuro kylmäksi ja laita se yleiskoneen kulhoon.
7. vatkaa puurosta kuohkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti