keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Palapaisti

Tänään pääsin leikkaamaan Naudankulmapaistia. Siitä oli tarkoitus tehdä palapaisti kastike.

Aloitin kuivaamalla lihan jonka jälkeen poistin kalvon ja jänteet.


Paloittelin lihan kuutioiksi.

Otin vähän väriä pintaan pannulla.

Sitten laitettiinkin kattilaan hautumaan mausteiden kera.

Herkullista paistikastiketta.



Käyttöpainot:    

0.800 kg kuutioitua naudanlihaa     

80g sipulia
40g rasvaa
30g tomaattipyreetä

900g vettä
 10g suolaa / jauhettua valkopippuria / kokonaisia maustepippureita

200g vettä
60g jauhoja
100g ruokakermaa        

Ohje:

ota lihat puoli tuntia ennen ruskistamista huoneenlämpöön.

kuori ja kuutioi sipuli. Ruskista lihat pannussa. Täytä pannun pinnasta kaksi kolmasosaa kerrallaan.
freesaa sipuli ja pyree.
huutele pannu paistokertojen välissä.

lisää loput vedestä ja mausteet ja hauduta lihat kypsiksi.

Valmista saosta. Saosta kastike ja kypsennä sitä 10-15min. Lisää kerma ja kuumenna. Tarkasta maku.          


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti